KOUDEKETEN – Dienstverleningen en engineering


U bent hier: Nederlands > koudeketen

Onderstaand vindt u een overzicht van rubrieken en thema's in de groep "Koudeketen of koelketen". Voor verdere vragen over de koelketen staan wij u graag ter beschikking

Von Temax veröffentlichte Bücher

Cold Chain Implementation plan
ISBN-9789048429851

Krautz TEMAX book cold chain implementation plan

Temperature Trailer Mapping
ISBN-9789048437696

Temax book Temperature trailer mapping

Temperature Risk Management
ISBN-9789048439560

Krautz Temax TRM plan GDP guidelines thermal blankets Temperature Risk Management

Temax dienstverleningen

Koudeketen Engineering

Koudeketen artikelen

  1. - Koudeketen of koelketen met actieve koeling
  2. Koudeketen of koelketen van farmaceutica en geneesmiddelen
  3. - Thuislevering van diepvries producten in geïsoleerde karton dozen
  4. H.C.C.P.'s "Hazardous Critical Control Points" in temperatuurgecontroleerde trailers

Meer artikelen kan u vinden bij onze engelse taal / Cold Chain

Wat is een koudeketen of koelketen eigenlijk?

Een koudeketen of koelketen ontstaat als temperatuurgevoelige producten zoals levensmiddelen, farmaceutische of healthcare producten, of chemische producten getransporteerd worden tussen verschillende locaties. De afstand tussen beide locaties bepaald de stres-impact op de koudeketen aangezien het hoofdoel van de koudeketen erin bestaat de producttemperatuur binnen de toegelate grenswaarden (min-max) te houden zodat product-kwaliteit-risico's vermeden worden. onnodig te melden dat het creëren van een succesvolle koudeketen een lastige taak is. Dit is waar de firma Krautz-Temax, als producent van koudeketen toepassingen, een helpende hand aanreikt in de vorm van oplossinge, consultancy, training, analyse, en meer.

Thermal engineering

Onafhankelijk van het Temax productportfolio biedt de firma Krautz-Temax tevens een breed gamma aan dienstverleningen op het vlak van thermische engineering. Met deze dienstverleningen trachten we onze klanten een helpende hand toe te reiken als een "added value" in hun zoektocht, implementering en controle van hun ideale koudeketen - koelketen operaties en techniek. Onderstaande dienstverleningen worden op korte termijn nog uitgebreid. Onze specialisten op hun terrein staan u graag ter beschikking.

UNIEK - Wij pre-engineeren de temperatuur-risico's in uw koudeketen

Wij maken een temperatuur-voorspelling-berekening C.C.R.M. "Cold Chain Risk Management" van het temperatuurverloop in uw koudeketen vooraleer dat u effectief uw goederen transporteert. Voordeel: pre-transport RISICO detectie + S.O.P's optimalisatie op de H.C.C.P. locaties in de keten.

Analyse van optimale temperatuur-logistiek

Voor grote distributiebedrijven zoals supermarkten bijvoorbeeld analyseren wij tevens de gehele distributie van de temperatuurgevoelige goederen om na te gaan hoe en waar de meest optimale R.O.I. (Return On Investment) kan gerealiseerd worden. Hierbij kunnen verschillende goederenstromen (exoten - vers - diepvries - KW) individueel geanalyseerd en bestudeerd worden waarbij tevens de handling en implementering van de oplossing in het bestaande logistieke proces onder de loep wordt gelegd. Deze gehele studie wordt vervolgens in een uitgebreid implementatieplan aangereikt waarna het al-dan-niet naar de praktijk wordt omgezet. Reeds meerdere supermarkten in Europa hebben gebruik gemaakt van deze optimalisatiestudie en de resultaten met succes naar de praktijk omgezet.

Krautz TEMAX logistics center Logistikzentrale Distributriecentrum
Bovenaanzicht distributiecentrum met meerdere koelcellen

Meer engineering bij volgende update.