Q-FOLD thermohoes met opklapbare zijden voor rolcontainers – koel vers diepvries

U bent hier: NederlandsProducten > Q-fold thermohoes rolcontainers

Gebruik thermohoes Q-Fold voor rolcontainers
De Q-Fold thermohoes wordt gebruikt om de temperatuur van de goederen zolang mogelijk vast te houden waarbij in het dak van deze hoes extra koelelementen kunnen ingebouwd worden om extra temperatuurbehoud te garanderen. De Q-Fold thermohoes beschikt over 4 opklapbare zijden om een eenvoud in de logistieke stroom te bewerkstelligen met een minimum aan opslagcapaciteit. Eenmaal de 4 zijden opgevouwen op het dak wordt het geheel gereduceerd tot een klein pakje wat makkelijk te hanteren is. In het dak van de hoes is een lichte doch stevige constructie voorzien met randen opdat de hoes in samengevouwen toestand als een hoedje op de rolcontainer kan geplaatst worden. Vervolgens ontvouwt men de zijden en sluit de ritsen of klittenband sluiting waarna de rolcontainer klaar is voor verzending. Snel een eenvoudig. Bij levering vouwt men de zijden wederom op op het dak en plaatst men het pakje in een lege rolcontainer ter reour naar het distributiecentrum.

Voordeel = makkelijke opslag door de opklapbare zijden. De thermohoes is opvouwbaar tot klein pakje
Nadeel = de thermohoes heeft meerdere slutingen wat de kans vergroot op externe-open-koudebruggen

Ingebouwd opslagvak in het dak voor koelelementen - droogijs of PCM's
Het dak van de Q-fold bevat een stevige doch lichte constructie zodat de samengevouwen hoes als een hoedje op de rolcontainer kan geplaatst worden. Aan de onderzijde van dit zogenaamde hoedje is een oslagplaats of opslagvak voorzien waarin thermische energie generatoren kunnen geplaatst worden zoals koelelementen of droogijs of PCM's (Phase Change Materials). Hierdoor kan de gewenste temperatuur langer gestabiliseerd worden of kan de stijg-daal snelheid van de temperatuur vertraagd worden wat tot een langer temperatuurbehoud leidt.

Technische specificaties Q-Fold thermohoes met opklapbare zijden
De thermohoes of isolatiehoes met opklapbare zijden wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen of isolatiehoezen Q-Fold met opklapbare zijden worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Lucht in de rolcontainer
Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality