Opslagsystemen voor de opslag van thermohoezen – HACCP

U bent hier: NederlandsProducten > Opslagsystemen

Gebruik van opslagcontainers voor hoezen
Naast de productie van hoezen voor pallets en roncontainers, produceert Krautz eveneens speciale opslagsystemen. Deze worden op maat gemaakt volgens de wensen van de logistieke eisen. Ze zijn vervaardigd uit metaal waarna ze een kleurtje krijgen met behulp van een poederlak behandeling. Naargelang het logistieke proces kunnen ze mobiel of stationair uitgevoerd worden waardoor een opslag op maat verkregen wordt.

Waarom opslag van hoezen?
- Orde en netheid in uw distributiecentrum
- De hoezen staan steeds op dezelfde plaats
- De hoezen hangen allen gelijk = gebruiksgemak
- Hygiëne, de hoezen worden minder snel vuil
- Flexibiliteit in de opslaglocatie van de hoezen

Kortom, opteren voor een opslagsysteem is zeker geen overbodige luxe en is gezien de ervaringen in ondermeer grote supermarktketens, waar deze opslagsystemen een vast onderdeel vormen van het hoezenproces, zeker aan te raden. Kijk voor meer informatie en een fimpje over het gebruik van de opslagsystemen eens op de pagina Bi-Fold thermohoes.

Krautz Temax Albert Heyn Koelhoezen Bananenhoezen

Krautz Temax Lagerung Thermohauben Rollbehälter Isolierhauben

Volledig geautomatiseerd opslagsysteem
Meer en meer supermarkten implementeren geïsoleerde hoezen, met name de Bi-Fold vouwhoes, in hun logistieke proces om een gecombineerde distributie van goederen met verschillende temperaturen op één vrachtwagen mogelijk te maken. Hierdoor kan de vrachtwagen op één bepaalde temperatuur ingesteld worden en worden goederen met een andere temperatuur met behulp van hoezen bijgevoegd. Slechts één vrachtwagen met alle goederen aan de winkel dus. Tevens worden hoezen meer en meer ingezet om de kwaliteit te waarborgen van temperatuursgevoelige goederen zoals bananen, exoten, verse groenten, vleesproducten, panklaar, stoomgerechten en zo meer waardoor de koudeketen van A tot Z (van IN distributiecentrum tot IN de winkel) kan gesloten worden. Supermarkten die eenmaal de flexibiliteit in de distributie en de kwaliteitswaarborging van de hoezen hebben ondervonden breiden de applicatie dan ook steeds verder uit naar andere productgroepen.

Het nadeel hierbij is thans dat de hoezen een opslag vereisen en de distributiecentra vaak met plaatsgebrek te kampen hebben. Daarom startte Krautz met de ontwikkeling van een uniek geautomatiseerd opslagsysteem voor de vouwhoes om een opslag in de hoogte mogelijk te maken. Het opslagsysteem is volledig geautomatiseerd en biedt naargelang de hoogte van het distributiecentrum plaats aan twee, drie of vier hoeshoogtes. Op dit systeem zijn opslagstangen gemonteerd waaraan de hoezen opgehangen worden. Via een drukknop zal het systeem de hoezen naar omlaag brengen als ze gebruikt moeten worden of omhoog tillen als opslag vereist is. Via tal van sensoren worden zowel de locaties als de opslag gestuurd en gecontroleerd. Naargelang de opslagcapaciteit kunnen meerdere van deze opslagsystemen naast elkaar gemonteerd worden zoals te zien op onderstaande afbeelding.

Krautz Temax opslag thermohoezen - Lagerung Thermoschutzhauben - Stockage housse isotherme thermique