Thermohoes met opklapdeur voor rolcontainers – koel vers diepvries

U bent hier: NederlandsProducten > opklapdeur thermohoes rolcontainers

Gebruik thermohoes met opklapdeur
De thermohoes of isolatiehoes met opklapdeur wordt gebruikt als passieve koeling voor de opslag en transport van geconditioneerde goederen zoals koel of diepvries met als doel de producten tegen externe temperaturen, warme of koude, te beschermen. De hoes met opklapdeur biedt een totale opening waardoor de hoes omheen de goederen kan blijven tijdens het inladen of uitladen van de rolcontainer. Hierdoor blijven de goederen ten allen tijden beschermd. De hoes kan aan de zijden tevens met klittenband aanspanbanden voorzien worden waardoor de zijflappen steeds vast tegen de hekken van de rolcontainer verblijven. De thermohoes is tevens voorzien van een adresvenster voor transport en voervoersdocumenten. De thermohoes wordt op maat geproduceerd voor alle soorten rolcontainers.

Voordeel = de hoes biedt een volledige deuropening waardoor de hoes aan de rolcontainer kan blijven - lossen en laden
Nadeel = de thermohoes heeft twee slutingen wat de kans vergroot op externe-open-koudebruggen

Technische specificaties thermohoes met opklapdeur
De thermohoes met opklapdeur wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Krautz Temax thermohaube Isolierhaube Thermoshutzhaube Moprohaube Kühlhaube Rollbehälter Frische Kühl Frost

temax-cover-door-02

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen met opklapdeur ofwel isolatiehoezen worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Lucht in de rolcontainer
Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality