LINER isolatie voor het isoleren van een zeecontainer

U bent hier: NederlandsProducten > isolatie zeecontainer

 Krautz Temax insulated liner for insulating sea container on sea ocean freight

LINER Isoleren van zeecontainers als alternatief voor reefer containers
Als temperatuurgevoelige producten vervoerd worden met zeevracht dan worden deze goederen veelal in geconditioneerde zeecontainers ofwel reefer containers getransporteerd. Reefer containers zijn geïsoleerde zeecontainers dewelke voorzien zijn van een koelmotor. Deze koelmotor genereert een bepaalde temperatuur in de zeecontainer zodat de producten op de gewenste temperatuur kunnen bewaard worden. De reefer zeecontainers zijn dan ook een gekend gegeven om allerhande temperatuurgevoelige producten zoals levensmiddelen, farmaceutische producten of chemische producten te transporteren.

Ofschoon de reefer zeecontainer een koelmotor heeft en dus de ideale temperatuur kan genereren betekent dit niet dat de temperatuur automatisch juist gegenereerd wordt of dat de koudeketen automatisch gesloten is. Ervaring leert dat ook met geconditioneerde reefer zeecontainers gaten te vinden in de koudeketen waar de temperatuur sterk kan afwijken. Het overladen van de zeecontainers in de haven is daar een goed voorbeeld van.

Een alternatief om temperatuurgevoelige producten via zeevracht te transporteren is het implementeren van geïsoleerde zeecontainers waardoor een passief koelsysteem ontstaat. Geïsoleerde zeecontainers worden veelal gebruikt om bijvoorbeeld dranken (frisdrank – bier – wijn – water) en zo meer te transporteren. Bij deze formule wordt een standaard zeecontainer geïsoleerd met een bepaald isolatiemateriaal dat voldoende weerstand biedt om de gewenste temperatuur van de goederen te waarborgen. Des te hoger de isolatiekwaliteit, des te beter de temperatuurgarantie.

Protocollen voor het isoleren van zeecontainers (gebruikershandleidingen)

Hoe moet een zeecontainer nu precies geïsoleerd worden? Dit is een belangrijke vraag. Als isolatie slecht wordt aangebracht, dan heeft dit aanzienlijke invloed op het temperatuurbehoud. De vraag is dan ook welke instructies en richtlijnen er gelden om een zeecontainer goed en efficënt te isoleren. Om op deze vraag antwoorden te bieden hebben we meerdere protocollen ofwel gebruikershandleidingen opgemaakt die u kan gebruiken om zeecontainers goed te isoleren. Alle protocollen zijn beschikbaar in PDF file en beschikken over fotomateriaal en tekeningen die stap voor stap tonen hoe een zeecontainer kan geïsoleerd worden.

Model 1 : Protocol "SEA-EYE"

Dit protocol "SEA-EYE" toont een eenvoudige en snelle methode om een zeecontainer te isoleren. In de foto's wordt gebruik gemaakt van de Remax isolatie (0,4cm) maar er kunnen tevens andere Temax isolatiematerialen toegepast worden. Het volledige protocol is beschikbaar in PDF file.

Isolatiekwaliteiten
Temax-4000 (dikte 3,5cm) / Temax-2000 (dikte 2cm) / Temax-1000 (dikte 1,4cm) / Temax-500 (dikte 0,7cm) / Remax (dikte 0,4cm)

FILM / Protocol SEA-EYE – Isoleren van een zeecontainer

Krautz Temax insulated liner for insulating sea containers 20DV 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax thermal liner sea container

Krautz Temax isolation Seecontainer Schiffscontainer Isoliermaterial isolieren 20DV 40DV 40HC 45DV seefracht

Krautz Temax isolatie voor het isoleren van zeecontainers 20DV 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax isolation pour isoler conteneur fret maritime 20DV 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax liner zeecontainer isolatie zeevracht drank wijn bier

Krautz Temax isolatie isoleren van zeecontainer

Krautz Temax isolierung fur isolieren von Seecontainer Schiffscontainer

Krautz Temax thermal insulated liner for insulating sea container sea cargo and sea freight

Krautz Temax isolieren von Seecontainer Schiffscontainer 20DV 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax isoleren zeecontainer isolatie 20DV 40DV 40HC 45DV zeecontainer

Krautz Temax Isolation isoloer conteneur fret maritime 20DV 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax insulated liner for insulating sea container 20DV 20HC 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax Isolation Liner für Seecontainer Schiffscontainer 20DV 20HC 40DV 40HC 45DV

Krautz Temax zeecontainer isolatie

Model 2: Protocol "SEA-TUBES"

Krautz Temax isolierung isolieren seecontainer - Isolatie isoleren zeecontainer - isolation conteneur fret maritime

 

Waarom Temax isolatie voor het isoleren van zeecontainers
Als producten via zeevracht vervoerd worden, dan zijn de goederen gedurende zéér lange tijd onderweg vooraleer ze hun bestemming bereiken. De zeecontainers dienen niet alleen over zee maar tevens over land getransporteerd te worden van verzender naar ontvanger. Dit hele traject kan zelfs meerdere werelddelen omvatten. De vraag die dan ook dient gesteld te worden is wat de heersende temperaturen zijn op dit gehele traject. Extreem hoge of extreem lage temperaturen kunnen heersen waarin de zeecontainer wordt vervoerd. Als de zeecontainer hierbij temperatuurgevoelige producten bevat, dan is een hoge isolatiekwaliteit van de geïsoleerde zeecontainer een absolute vereiste wil men de productkwaliteit veilig stellen. Dit is precies wat Temax biedt. Een isolatiefolie met zéér hoge isolatiekwaliteit die weerstand kan bieden tegen deze extreme temperaturen.

More models and products at next update.