BAG in BOX flexibele geïsoleerde inlays voor dozen – koel vers en diepvries

U bent hier: NederlandsProducten > Bag in Box geïsoleerde dozen

BAG in BOX geïsoleerde zak in een doos. Snel, makkelijk en efficiënt isoleren.
Versproducten - Koelproducten - Diepvriesproducten - Ambient producten
Bij de Bag in Box uitvoering wordt de isolatie en de doos separaat gebruikt waarbij de isolatie in een zakformaat wordt geproduceerd. Zowel de doos als de zak worden als vlakke plaat aangeleverd waarbij eerst de doos wordt ontvouwen en de bodem gekleefd. Vervolgens wordt de isolatiezak in de doos aangebracht, uitgedrukt in de hoeken en met goederen geladen. De isolatie wordt bovenaan samengevouwen, dichtgekleefd waarna de doos bovenaan eveneens gesloten en afgekleefd wordt. Snel, makkelijk en efficiënt.

Waarom flexibele isolatie in dozen
Momenteel maken velen gebruik van polystyreen isolatie ofwel piepschuim isolatie dozen hetgeen goede temperatuurresultaten biedt. Helaas biedt dit materiaal heel wat nadelen zoals veel volume in opslag, transport en een speciale afvalverwerking en volume-inname voor de ontvanger. Dit maakt dat gebruikers op zoek gaan naar alternatieven die eveneens een goede isolatiekwaliteit bieden doch tevens oplossingen aanreiken voor voornoemde nadelen. Dit wordt gerealiseerd door de Temax isolatiefolie. De Temax isolatie is flexibele met een hoog isolerende eigenschap die tevens waterbestendig, condensatie-arm en recycleerbaar is. Deze isolatie wordt op maat geproduceerd volgens uniek ontwikkelde technieken en vouwsystemen waardoor zowel koudebruggen gesloten worden als plaats wordt bespaard in de handeling, opslag en verwerking bij de ontvanger.

Hoogteregeling - volumeregeling van de isolatie voor efficiënt temperatuurbehoud
Eén van de grote voordelen van de isolatiezak is de makkelijke aanpassing van het volume volgens het volume van de producten. Nevenstaande tekeningen tonen de isolatie bij een standaard geïsoleerde doos en de isolatie bij een isolatiezak. De tekeningen tonen dat bij een standaard isolatie, lucht bij in de producten vervat zit als het volume van de producten kleiner is als deze van de doos. Als deze lucht een andere temperatuur heeft, warme lucht bijvoorbeeld, die bij koude producten vervat zit, dan zal deze warme lucht de temperatuur van de koude producten beïnvloeden. Dit wordt vermeden door de isolatiezak aangezien bij de isolatiezak de lucht uit de isolatie wordt gedrukt tijdens het verpakken

Krautz Temax packaging system
opbouw isolatie bij standaard geïsoleerde dozen

Krautz Temax bag in box insulated bag box
Opbouw isolatie bij Temax BAG-in-BOX geïsoleerde inlays

Protokol en handleiding - Hoe gebruiken
Onderstaande foto's tonen u stap per stap het gebruik van de BAG in BOX isolatie. Bij het gebruik is het zéér voornaam dat de isolatie goed gesloten wordt en er geen lucht in of uit de geïsoleerde zak of tas kan vloeiën (koudebruggen). Daarom is het zéér voornaam de geïsoleerde zak goed te sluiten en af te kleven met goed hechtende tape (Temax sealing Tape) zodat deze tijdens het transport niet kan loskomen. Koelelementen dienen steeds bovenaan geplaatst te worden (koude daalt omlaag) en producten dienen steeds voorverpakt in de geïsoleerde zak aangebracht te worden. De geïsoleerde tas fungeert dan ook als een secundaire verpakking.

Krautz Temax BAG in BOX insulated thermal cardboard box inlay

Krautz Temax BAG in BOX Isolierte Karton Inlay

Krautz Temax BAG in BOX geïsoleerde doos dozen inlay inlays

Krautz Temax BAG in BOX carton caisse isolée isotherme

Krautz TEMAX insulated cardboard box chilled fresh frozen ambient products

Krautz Temax isolierte kartons Frischwaren Kühlprodukte frische Kühl Tieffkühl

Krautz Temax caisse carton isolée produits frais congelé surgelé

Krautz Temax geïsoleerde doos koel vers diepvries thuisbezorging

Krautz Temax Bag in box insulated inlays

Technische specificaties (productie op maat)
Krautz TEMAX is producent van karton dozen en unieke isolatie voor het geconditioneerd verpakken en verzenden van allerhande temperatuurgevoelige producten zoals levensmiddelen vers koel of diepvries, geneesmiddelen of farmaceutische producten zoals (+2 tot +8°C) en zo meer. Krautz ontwikkelt en produceert de dozen op maat volgens uitvoering, afmeting, gewenste of vereiste isolatiekwaliteit, inpassing in de logistieke stromen en zo meer.

Overzicht productie isolatiefolie
Krautz is producent van meerdere soorten isolatiefolie dewelke voor allerhande toepassingen en applicaties worden gebruikt. Alle isolatiefolie wordt op rollen geproduceerd of kunnen tevens op maat aangeboden worden. Ook inzake isolatiekwaliteit en materiaalsamenstelling kan op maat geproduceerd worden. Op de desbetreffende isolatiefolie pagina's vindt u de technische gegevens van de materialen. Voor eventuele verdere informatie of montagerichtlijnen staan wij u graag ter beschikking.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality