TRAINING opleiding in koudeketen of koelketen temperatuurgecontroleerde supply chain

U bent hier: Nederlandskoudeketen > Training center

Waarom opleidingen in koudeketen logistiek en warmtetransmissie

Bent u producent, transporteur of handelaar van temperatuurgevoelige producten zoals levensmiddelen, geneesmiddelen en farmaceutische producten of chemische producten dan wordt u zoals zovelen geconfronteerd met temperatuurbeheersing om de kwaliteit van uw producten te waarborgen. Eénieder die de stap onderneemt om temperaturen te beheersen zal kunnen beamen dat het niet zo evident om stabiliteit te creëren in de temperatuurresultaten. Temperatuur-afwijkingen bij identieke transporten tot zelfs rare fenomenen steken de kop op waardoor het analyseren en oplossen van de temperatuurafwijkingen geen akkefietje is en menige bedrijven, klein en groot, stevige hoofdpijnen en katers overhouden om verklaringen te zoeken voor hun situatie of problematiek. Dit is nu net waar we met onze trainingen en opleidingen een helpende hand trachten aan te reiken. Temperatuurbewaring, actieve en passieve koeltechnieken, passieve verpakkingen, warmtetransmissie en fenomenen, temperatuuropvolging en monitoring, temperatuurmanagement, en zo meer zijn thema's die uitgebreid aan bod komen in onze cold chain trainingen en opleidingen.

Waarom Krautz-Temax opleidingen

Krautz-Temax werd opgestart anno 2000 en heeft cold chain specialisten in haar team met meer dan twintig jaar ervaring in warmtetransmissie-onderzoeken en het ontwikkelen van cold chain logistiek systemen. Hun ervaring kan teruggevonden worden in marktsegmenten zoals de levensmiddelen industrie, de pharmaceutische industrie en de chemische industrie waarbij transportsystemen zoals luchtvracht, zeevracht, wegtransport en fijn distributie gekende waarden zijn. We zien onze trainingen en opleidingen dan ook als een kennis-meerwaarde voor de interne specialisten bij onze klanten zoals de cold chain managers, logistiek managers, kwaliteitsmanagers, validering-managers, en zo meer.

Temax Krautz Training center Belgium Europe

Temax certificate Thermal blankets

LUCHTVRACHT temperatuurgevoelige farmaceutica & Healthcare

Temax training: Gebruik van thermal blankets in luchtvracht

  • Training scope: Usage of single use Temax® thermal blankets in the airfreight of time-temperature sensitive products, without the use of thermal energy generators.
  • Deze dag-training omvat een theoretische en praktische cursus (S.O.P’s “Standard Operation Procedures” + protocols) en is beschikbaar voor zowel management als werkvloer-inpakkers. Alle deelnemers worden gecertificeerd en geregistreerd in de Temax training database. Persoon + Bedrijf (met locatie) + Datum.
  • Database registratie: Persoon + Bedrijf (en locatie) + Datum (geldig tot).

Krautz-Temax gepubliceerde boek als rode draad in de trainingen

De cold chain experten van Krautz-Temax hebben een boek geschreven rond het thema cold chain (295 pagina's) dat in anno 2014 in Nederland gepubliceerd werd (engelse taal). Het boek biedt verregaande inzichten in warmtetransmissie factoren en fenomenen, koudeketen logistiek in luchtvracht - zeevracht - wegtransport - distributie en opslag - fijn distributie, thermische verpakkingen en passieve koeltechnieken, actieve koeltechnieken en HCCP's "Hazardous Critical Control Points", temperatuur monitoring en management en zo meer. Dit boek wordt dan ook gebruikt als handleiding ofwel een rode draad doorheen de trainingen.

Krautz-Temax "Case studies Pharma Logistics" als Q&A (vraag en antwoord)

Krautz Temax functioneert eveneens als een consultancy organisatie in koudeketenlogistiek waar onze specialisten vrijwel dagelijks uitgedaagd worden met allerhande problemen en fenomenen van onze klanten en prospecten die op zoek zijn naar mogelijke verklaringen. Temperatuurafwijkingen ten aanzien van gevalideerde en bewezen concepten in de luchtvracht, zeevracht, wegtransport, opslag en distributie, en zo meer dagen ons uit onze kennis en knowhow tot het uiterste te gebruiken om passende verklaringen te zoeken waarbij we uiteraard de nodige tests en opstellingen uitvoeren om de verklaring te staven. Enkele van deze unieke fenomenen, verklaringen en geboden oplossingen hebben we gebundeld in een case studie publicatie dewelke we aan onze klanten verzenden. Deze case studies zijn tevens een leuke tool die we als Q&A gebruiken in onze trainingen om te kijken met welke soort problemen de farmaceutische industrie en hun 3PL logistieke dienstverleners ondermeer geconfronteerd worden in hun koudeketen.

Krautz-Temax "DEMO-Trailer" als ondersteuning in de training

Krautz Temax ontwikkelt en produceert tevens actieve koeltechniek geleiding-systemen, geïsoleerde scheidingswanden voor vrachtwagens, passieve koeltechnieken, temperatuurmapping voor vrachtwagens en zo meer voor geconditioneerde en temmperatuurgecontroleerde vrachtwagens en opleggers. Met deze technieken die gebruikt worden in ondermeer mono-temp, bi-temp en multitemp vrachtwagens heeft de firma Krautz-Temax een demo-trailer uitgerust die gebruikt wordt voor allerhande demonstraties bij klanten en prospecten. Deze trailer wordt tevens gebruikt bij de trainingen en opleidingen om enkele theoretische benaderingen aan de praktijk te toetsen. In de nabije toekomst gaat de firma Krautz-Temax tevens investeren in reefer containers en zeecontainers met passieve koeltechnieken dewelke eveneens als demonstratie en hulpmiddel bij trainingen zullen gebruikt worden.