Middensplit sluiting – thermohoes voor rolcontainers – koel vers en diepvries producten

U bent hier: NederlandsProducten > Middensplit thermohoes rolcontainers

Gebruik thermohoes met middensplit. Koel - vers - diepvries - bananen en exoten
De thermohoes met één sluiting wordt gebruikt als passieve koeling voor de opslag en transport van geconditioneerde goederen zoals koel of diepvries met als doel de producten tegen externe temperaturen, warme of koude, te beschermen. De hoes met middensplit heeft maar één sluiting waardoor kansen op koudebruggen worden geminimaliseerd. Het dak van de thermohoes is op maat van de rolcontainer waardoor de hoes snel en juist overheen de hekken op de rolcontainer valt. De hoes is dan ook makkelijk aan te brengen. De thermohoes is tevens voorzien van een adresvenster voor transport en voervoersdocumenten. De thermohoes wordt op maat geproduceerd voor alle soorten rolcontainers. Na gebruik kan de hoes makkelijk samengevouwen worden voor retour of opslag en kan met lussen voorzien worden voor opslag aan speciale opslagcontainers.

Voordeel = een sluiting = één mogelijke kans op mogelijke open-koudebrug via de sluiting
Nadeel = de hoes dient volledig van de rolcontainer verwijderd te worden om de goederen te laden of te lossen

Technische specificaties thermohoes met middensplit sluiting – opening
De thermohoes met middensplit opening wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Krautz Temax insulated thermal cover roll containers fresh chilled frozen food products supermarket

Krautz Temax Thermohaube Isolierhaube Thermoschutzhaube Rollbehälter Frische Kühlprodukte Frischwaren Mopro Tiefkühl Supermarkte

Krautz Temax housse isotherme thermique pour roll conteneurs produits frais surgelés Supermarché

Krautz Temax thermohoes isolatiehoes rolcontainer vers koel diepvries supermarkt

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen met middensplit sluiting of opening worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Lucht in de rolcontainer
Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality