TEMAX BIO – BIO thermische geïsoleerde verpakkingen

U bent hier: Nederlands > Wie zijn we > ecologische voetafdruk

TEMAX recycling ecological footprint thermal blankets

1. TEMAX BIO - BIO gebaseerde thermal blankets - Thermohoezen

STOP OPWARMING v/d AARDE !! Maak gebruik van de TEMAX-BIO vepakkingen = CO2 REDUCTIE

NIEUW: Het bedrijf Krautz-Temax begon met de productie van unieke BIO gebaseerde thermal blankets en thermohoezen. Tot nu toe werden de Temax thermische dekens vervaardigd uit Polyethyleen op basis van olie. De nieuwste versie van Temax thermische dekens zijn vervaardigd van BIO-BASED polyethyleen, wat de extra creatie van CO2 in de atmosfeer vermindert. Dankzij de BIO-gebaseerde polyethyleen bieden we onze helpende hand in het verminderen van de opwarming van de aarde als gevolg van CO2-blootstelling.

TEMAX - BIO

Eerste in de wereld
BIO-Gebaseerde thermohoezen - isolatiefolie
geproduceerd
van planten

TEMAX-BIO zijn BIO gebaseerde thermohoezen en thermal blankets voor temperatuurbescherming van farmaceutica en healthcare producten in luchtvracht.

Temax Thermal blanket BIO based B
DIN-TUV gecertificeerd BIO-BASED
Certificaat nr. 8C144
Temax-Bio gepatenteerd systeem

Wij als een toonaangevend bedrijf in thermische verpakkingen zien het als onze verplichting en verantwoordelijkheid om BIO-BASED-oplossingen aan te bieden om onze fragiele natuur te helpen. Om deze BIO-oplossingen aan te bieden, hebben we fors geïnvesteerd in de unieke ontwikkeling en productie van BIO.

We hopen dat onze BIO-oplossingen klanten en productgebruikers zullen overtuigen om onze BIO-filosofie te volgen.

TEMAX-4000-BIO - Kwalificatie

De "Temax-4000-BIO" is de eerste versie van onze thermal blankets en thermohoezen die we hebben ontwikkeld in een BIO-BASED samenstelling. Deze Temax-4000-BIO is het directe BIO-alternatief voor onze standaard "Temax-4000". Deze BIO-versie heeft dezelfde set-up, compositie en thermische prestaties als de standaard (op OLIE gebaseerde) versie en is onderworpen aan dezelfde gebruikersprotocollen. Vanwege dezelfde kenmerken wordt het heel gemakkelijk om over te schakelen naar de Temax-4000-BIO-versie zonder enige verandering in temperatuur of gebruikersprestaties of kwalificaties.

TEMAX-BIO supply chain - ecologische voetafdruk

Temax recycling code low density PolyethyleneProductie + Recycling + Hergebruik van gerecycleerde grondstoffen
= Minimale impact op ecologische voetafdruk
Naast de BIO-productie biedt het bedrijf TEMAX ook een volledig BIO-gebaseerde supply chain management. De BIO isolatiefolies (thermal blankets) zijn uniek voor eenmalige gebruik ontwikkeld met als doel na gebruik 100% recyclebaar te zijn. Dit is uniek vanwege de niet-gelamineerde composities. Vervolgens hebben we geïnvesteerd in speciale recyclage-machines om een volledige recyclage van de BIO isolatiefolie aan te bieden.

En onze BIO-oplossing gaat nog verder.
We hebben een unieke RE-USE-techniek (hergebruik van grondstoffen) ontwikkeld vanwege de speciale niet-gelamineerde samenstelling van de BIO-thermische dekens, waardoor we het oorspronkelijke BIO-polyethyleen daadwerkelijk kunnen hergebruiken wat een grote vermindering oplevert naar de ecologische voetafdruk. (we produceren, we recyclen, we herproduceren gerecycleerde grondstoffen => en dit ALLES in BIO)

Kort gezegd bieden we onze klanten een op BIO gebaseerd product, een op BIO gebaseerde supply chain, een op BIO gebaseerde recycling en een vermindering van de ecologische voetafdruk. Kortom: wij denken GROEN en bieden oplossingen zodat u samen met ons GROEN kan DENKEN.

TEMAX - CYCLUS - FILM

Deze film toont de levenscyclus van de Temax thermal blankets vanaf de productie tot recycling tot het hergebruik van gerecycleerde grondstoffen.

1. Ruwe materialen (BIO of standaaard)
2. Productie van Thermal Blankets
3. Gebruik van Thermal Blankets
4. Demontage van Thermal Blankets
5. Recycling van Thermal Blankets
6. Hergebruik van gerecycleerde ruwe materialen

Wat is Temax BIO?

Het bedrijf Krautz TEMAX investeert zwaar in zijn toewijding om natuurvriendelijke en BIO-gebaseerde thermische verpakkingsoplossingen te ontwikkelen en te produceren waarbij twee belangrijke productreeksen of productieprincipes worden gebruikt.

A. TEMAX - BIO = Bio-polyethyleen-folie => GEEN OPWARMING VAN DE AARDE
Temax heeft geïnvesteerd in speciale machines en grondstoffen voor de productie van BIO polyethyleen-isolatiefolies die worden gebruikt als basismateriaal in de Temax thermal blankets en thermohoezen. Standaard polyethyleen-materialen zijn gebaseerd op OLIE en genereren extra CO2 in de atmosfeer waardoor OPWARMING VAN DE AARDE ontstaat. Dit wordt voorkomen door het op planten gebaseerde BIO Polyethyleen zoals geproduceerd door Temax. Vanwege het op planten gebaseerde polyethyleen is de gegenereerde CO2 recent en verhoogt het CO2-volume in de atmosfeer NIET. Het op planten gebaseerde BIO Polyethyleen, geproduceerd door Temax, is daarom natuurvriendelijk met betrekking tot de OPWARMING VAN DE AARDE.

B. TEMAX - BIO = Bio EPS = BIO AFBREEKBAAR = NATUURVRIENDELIJK
Temax heeft geïnvesteerd in speciale machines en grondstoffen voor de productie van BIO-AFBREEKBARE isolatiematerialen (EPS Expanded Polystyreen) die worden gebruikt in thermische dozen of geïsoleerde palletshippers. De BIO-afbreekbare isolatiematerialen, geproduceerd door Temax, zijn 100% biologisch afbreekbaar van nature, waarbij de afbraak automatisch wordt geactiveerd door langdurige blootstelling (ongeveer twee jaar) of door BIO-compost-afvalverwerkingssystemen. De biologische afbraak gebeurd automatisch in de natuur door schimmels en bacteriën die het BIO-isolatiemateriaal opeten en alleen water en biomateriaal als afval achterlaten. Dit betekent dat de biologisch afbreekbare isolatiematerialen, zoals geproduceerd door Temax, volledig NATUURLIJKVRIENDELIJK en volledig ONSCHADELIJK zijn.

2. BIO-Based P.C.M.'s "Phase Change Materials"

Het bedrijf Temax startte een nieuwe ontwikkeling met een Nederlandse fabrikant voor het produceren van speciale op BIO gebaseerde P.C.M.s "Phase Change Materials". De PCM's worden geproduceerd in de Temax-fabriek en definiëren verschillende temperatuurbereiken voor het transport van tijd-temperatuurgevoelige producten zoals farmaceutische producten (2-8 ° C) en (15-25 ° C).

3. Groene energie met zonnepanelen

Bij onze productie van allerhande isolatieproducten trachten we zoveel mogelijk gebruik te maken van groene energie. Om dit te realiseren werden de daken van onze nieuwe productie voorzien van zonnepanelen dewelke instaan voor het genereren van de vereiste elektrische stroom voor de productiemachines

4. Temax transportsysteem met 120m³ trailers = 20% CO2-besparing

Om de CO2-productie tijdens het transport van de volumineuze Temax-isolatiematerialen te verminderen, heeft Krautz-Temax geïnvesteerd in zes speciale transporttrucks en -trailers waarbij het standaard transportvolume van 85m³ (standaard oplegger in Europa) wordt verhoogd tot 120m³.

Dit betekent dat elke vijf transporten, één transport wordt geëlimineerd en 20% wordt bespaard op standaard CO2-productie en wegverkeer.

Nitatrans TEMAX trucks

Meer groene punten bij volgende update