EPS – Geëxpandeerde polystyreen productie – isolatie voor woningbouw en verpakkingen

U bent hier: NederlandsProducten > EPS Polystyreen productie

Het bedrijf Krautz-TEMAX is onlangs begonnen met de productie van EPS Expanded Polystyreen isolatiemateriaal. De productie werd geïmplementeerd in de fabriek van Krautz-Temax in Bosnië en zal op maat gemaakte EPS Polystyreen-oplossingen produceren voor de bouw- en verpakkingsindustrie. Alle EPS-producten zoals thermische dozen, isolatieplaten voor gebouwen, enz. Worden op maat gemaakt op basis van dichtheid, modellen, afmetingen, enz. Bent u op zoek naar EPS-isolatiemateriaal, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag.

Wat is EPS Expanded Polystyreen

EPS of Expanded Polystyrene staat bekend als een wit lichtgewicht materiaal waarin kleine met witte lucht gevulde ballen tegen elkaar worden gedrukt op een plaat die een vreselijk en irriterend geluid maakt als het over elkaar wordt gewreven. Dat is hoe we allemaal EPS kennen. Van een meer chemische prospectief, Polystyreen heeft de formule (C8H8)n, maar dit zal u of mij niet echt helpen helpen. Onze belangrijkste zorg is de thermische waarde aangezien we EPS zullen gaan gebruiken voor temperatuurbescherming in gebouwen of in thermische verpakkingen.

Thermische waarde van EPS

De thermische waarde van EPS is afhankelijk van de dichtheid (standaard tussen 11 en 35 kg/m³) die op maat kan worden gemaakt in de Krautz-Temax EPS-fabricage. De thermische geleidbaarheid wordt gemeten volgens EN12667, waarbij de standaardwaarde ongeveer 0,035 W/m.K is. Aangezien Krautz-Temax EPS op maat kan produceren, kunnen we u de specifieke isolatiewaarde bieden die u nodig hebt. U vindt de verschillende thermische EPS-kenmerken per producttype in ons productoverzicht (PDF-bestand op aanvraag verkrijgbaar).

TEMAX EPS Polystyrene production manufacturing 03

TEMAX EPS Polystyrene production manufacturing 02

Wat produceren we in EPS?

Bouw Industrie

  • EPS-isolatiepanelen op maat voor bouwconstructies
  • EPS-brandvertragende isolatiepanelen op maat voor bouwconstructies

Transport en logistiek
Thermische oplossingen voor het transport en de logistiek van tijd-temperatuurgevoelige producten - farmaceutica - producten voor de gezondheidszorg en voedingsproducten

  • Op maat gemaakte EPS thermische verpakkingsdozen voor temperatuurbescherming
  • Op maat gemaakte EPS thermische verpakkingsdozen voor klinische proeven (Clinical Trials)
  • Op maat gemaakte EPS-verladers voor thermische pallets en palletboxen voor temperatuurbescherming

ENZ...

TEMAX EPS Polystyrene production 05

TEMAX EPS Polystyrene production 06

We zijn momenteel druk begaan met de ontwikkeling van een nieuwe reeks EPS-producten die we de komende weken op onze website zullen publiceren. We kunnen u ook reeds melden dat we met de productie van XPS-polystyreen zijn begonnen. (zie volgende update)

Meer informatie bij volgende update