CATERING thermohoes voor rolcontainers

U bent hier: NederlandsProducten > Catering thermohoes rolcontainers

Gebruik van de thermohoes voor catering - traiteur of grootkeukens
De geïsoleerde thermohoes voor catering en traiteur wordt gebruikt om ondermeer vers bereide maaltijden en schotels te distribueren of te stockeren tijdens bijvoorbeeld recepties en dergelijke waarbij de bereide schotels tegen externe temperatuursinvloeden moeten beschermd worden. Deze hoes vindt dan ook haar werkterrein bij catering bedrijven en traiteurs, maar ook feestzalen maken van deze hoes gebruik, om bereide maaltijden, en schotels op temperatuur te houden. Deze thermohoes wordt op maat van de rolcontainer geproduceerd.

Thermohoes met koeling – verwarming
De geïsoleerde cateringhoes is aan alle zijden voorzien van inschuifvakken waarin koelelementen (gekoeld of verwarmd) kunnen geplaatst worden waardoor de temperatuur van de goederen kan gestuurd worden. Aan de buitenzijde van de hoes zijn openingen voorzien waarlangs de gekoelde of verwarmde koelelementen in de inschuifvakken worden aangebracht. Deze openingen worden middels klittenband strookjes afgedicht.

Technische specificaties thermohoes voor catering - traiteur en grootkeukens
De thermohoes voor cataring traiteur en grootkeuken wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen voor catering, traiteur, grootkeuken ofwel isolatiehoezen worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isolatiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Lucht in de rolcontainer
Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality