No-condens thermohoes voor temperatuurbescherming van warme producten

U bent hier: NederlandsProducten > NO-condens thermohoes rolcontainers

Gebruik thermohoes met anti-condens systeem voor verwarmde producten
Deze thermohoes of isolatiehoes wordt gebruikt voor de opslag en transport van verwarmde producten zoals vers gebakken brood met als doel de producten tegen koude  temperaturen te beschermen. Deze hoes vindt haar werkterrein voornamelijk in de transport en opslag van warme producten zoals vers gebakken brood, vers gebakken koekjes, vers gebakken cake en gebak en zo meer. Deze verwarmde producten kunnen met behulp van de hoes getransporteerd en opgeslaan worden in gekoelde ruimtes opdat geen speciale verwarmde transporten moeten georganiseerd worden. Deze hoes werd ontworpen voor de bakkerijafdeling van supermarkten waar vers gebakken brood gedistribueerd wordt in combinatie met gekoelde goederen, transporten. Bij het gebruik van standaardhoezen voor deze producten stelden onze klanten een hoge concentratie  aan condensatie vast, wat een invloed uitoefende op de kwaliteit van de broodproducten. Daarom nam Krautz het initiatief om een nieuwe hoes te ontwikkelen die deze problemen opvangt en oplost.

Geïntegreerde anti condens systeem
Als verwarmde goederen worden getransporteerd of opgeslaan in een koude omgeving dat gaat zich condens vormen aan de warme zijde, aldus aan de goederen. Voor vers brood bijvoorbeeld kan deze condens fataal zijn omdat het knapperige brood papperig wordt. Om deze condens te minimaliseren / vermijden is deze hoes voorzien van een anti condens systeem aan de binnenzijde van de hoes.

Technische specificaties Q-Fold thermohoes met opklapbare zijden
De thermohoes met anti-condenssysteem wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen met anti-condenssysteem ofwel isolatiehoezen worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Lucht in de rolcontainer
Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.