CROSS-DOCK geïsoleerde verpakking voor distributie

U bent hier: NederlandsProducten > Cross-dock verpakking

Gebruik van de geïsoleerde cross-dock verpakking
Cross-Dock is een term in de distributie en logistiek die gebruikt wordt als goederen in een overslagformule belanden of waarbij in een distributiecentrum geen extra handelingen (herverpakken) ondernomen worden. Met andere woorden gaan de goederen van aanbieder naar eindgebruiker over één of meerdere distributiecentra zonder enige wijziging in de verzendverpakking. In deze formule ontwikkelde Krautz-Temax een speciale geïsoleerde cross-dock verpakking in opdracht van een supermarktketen. Geconditioneerde goederen worden bij de fabrikant van de geconditioneerde producten klaargemaakt en worden specifiek per winkel-adres in deze cross-dock verpakking verpakt. Dit betekent dus dat de fabrikant per winkel één of meerdere specifieke verpakking klaarmaakt, ze voorziet van het specifieke winkeladres-etiket en vervolgens naar het distributiecentrum van de supermarkt zendt. In het distributiecentrum dienen ze de cross-dock verpakking dus niet meer te herverpakken. Ze nemen de verpakking en plaatsen deze op de desbetreffende route naar de desbetreffende winkel. Door deze handelswijze ontstaat dus een cross-dock formule. Ook de retourstroom verloopt identiek. De eindgebruiker, de supermarktwinkel ontvangt de verpakking, maakt deze leeg en zendt deze terug naar het distributiecentrum die ze vervolgens wederom terugzendt naar de fabrikant van de geconditioneerde producten om wederom gevuld te worden.

Gesloten koudeketen - koelketen via de cross-dock verpakking
Het grote voordeel van de geïsoleerde cross-dock verpakking is dat de verpakking een volledig gesloten koudeketen of koelketen vormt. De geconditioneerde producten worden bij de fabrikant van de producten verpakt en ze worden pas bij de eindgebruik terug uitgepakt. Tijdens het gehele traject (fabrikant-distributiecentrum-winkel) wordt de verpakking niet geopend wat dus betekent dat de koudeketen of koelketen volledig gesloten is. Dit uiteraard op voorwaarde dat de isolatiekwaliteit en de bijgevoegde thermische energie van die aard is dat de grenstemperaturen van het product niet overschreden worden tijdens het gehele transport traject van fabrikant tot eindgebruiker.

Krautz Temax Isolierverpackung Isolierte Verpackung Temperaturschutz Frischwaren Frostwaren Lebensmitteln

Krautz Temax emballage isotherme thermique produits frais surgéles

Krautz Temax geïsoleerde verpakking thermoverpakking vers koel diepries producten

Optie koelelementen
Soms is er de noodzaak om een extreem lang temperatuurbehoud te garanderen. Om dit mogelijk te maken kan de cross dock verpakking uitgerust worden met een koelaccumulator die als externe koudebron fungeert. De accumulator wordt in de diepvriescel geplaatst waardoor hij zich oplaadt. Vervolgens wordt deze aan de randen van de verpakking (voorzien van een alu-constructie) opgehangen.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality