BI-TEMP mobi-box thermocontainer met twee temperaturen voor vers koel diepvries

U bent hier: NederlandsProducten > Bi-Temp thermocontainer

Wat is de Semi Mobi-Box ofwel Bi-Temp thermohoes - thermocontainer
De semi Mobi-Box ofwel de Bi-temp thermocontainer is een thermohoes die aan de binnenzijde van een bestaande rolcontainer wordt aangebracht en slechts een deel van de laadplaats op die rolcontainer inneemt waardoor twee verschillende delen ontstaan. Aangezien de thermohoes geïsoleerd is kunnen bijgevolg goederen met een bepaalde temperatuur in deze hoes getransporteerd worden, gecombineerd met een andere productgroep die bijvoorbeeld niet geconditioneerd is. En dit alles op één en dezelfde rolcontainer. Nodeloos te zeggen dat deze opstelling vele voordelen biedt in tijdbesparing en combinatie-logistiek van zowel kleinere als grotere transportvolumes.

Koeling met koelelementen of droogijs
De semi Mobi-box ofwel Bi-temp thermocontainer of koelcontainer is tevens uitgerust met een koelvak in het dak van de thermohoes. In dit koelvak kan extra koeling aangebracht worden zoals koelelementen of droogijs waardoor de bewaartijd van de gekooelde, vers of diepvriesproducten tijdens het transport aanzienlijk verlengt wordt.

FILM / BI-TEMP Mobi-Box – Twee temperaturen op één rolcontainer

Krautz Temax insulated thermal roll container

Krautz Temax Isolierte Thermobehälter Rollbehälter

Krautz Temax Conteneur isotherme thermique isolant isolée conteneur de rolls

Krautz Temax geïsoleerde rolcontainer thermocontainer

Krautz Temax thermocontainer - Thermobehälter - Conteneur isotherme

Krautz Temax thermocontainer - Thermobehälter - Conteneur isotherme

Bi-Temp Semi Mobi-Box voor flexibiliteit in geconditioneerde distributie
Zoals eerder al aangegeven is de semi Mobi-Box is een thermohoes die aan de binnenzijde van een rolcontainer wordt gemonteerd waarbij het doel erin bestaat een flexibiliteit te creëren in de logistiek en distributie van geconditioneerde levensmiddelen of medicijnen (farmaceutica). De semi Mobi-Box (B) is dermate opgebouwd dat deze slechts een deel van de rolcontainer in beslag neemt waardoor er extra ruimte ontstaat voor andere goederen (A), al dan niet geconditioneerd. In deze kunnen dan ook meerdere semi Mobi-boxen in één rolcontainer geplaatst worden waardoor op één rolcontainer meerdere soorten geconditioneerde goederen kunnen getransporteerd worden. Dit resulteert in een zéér flexibele logistiek en distributie.

Eenmalige montage in uw rolcontainer
De Mobi-box thermohoes of thermocontainer wordt op maat van uw rolcontainer geproduceerd. De Mobi-box is uitgerust met een uniek opspansysteem waarmee de hoes aan het hekwerk van de rolcontaibner wordt opgespannen. Deze opbouw gebeurt eenmalig.

Kleurcodering volgens het type goederen
Vaak is het voor uw klanten voornaam dat ze weten wat in welke container vervat zit. Hiervoor is de Mobi-Box voorzien van kleurcoderingen. Zo kan u bijvoorbeeld grijs gebruiken voor diepvries, blauw voor kip en vlees, groen voor groenten en fruit en zo meer. De isolatiewaarde voor elk is thans gelijk, doch voor uw klant kan een groepaanduiding heel handig zijn.

Afneembare ritssluitingen
De Mobi-Box thermohoes of thermocontainer beschikt over twee zware ritsen die extra geïsoleerd zijn. Ritsen versnellen namelijk het gebruik en vermijden koudebruggen. Nadeel is thans dat ritsen stuk kunnen gaan. Om thans te vermijden dat u dan de gehele hoes moet wegggooien is de Mobi-Box voorzien van een uniek klittenband wisselsysteem voor de ritsluitingen. Is een rits stuk dan vervangt u eenvoudig de rits door een nieuwe. Snel en eenvoudig.

Optimale temperatuur met extra koeling
De Mobi-Box thermohoes of thermocontainer is voorzien van een laadvak voor koelelementen of droogijs waardoor extra koeling wordt toegevoegd wat voor lange tijden of extreme temperaturen aangewezen kan zijn. De hoeveelheid extra koeling zal hierbij bepaald worden volgens de soort goederen, de massa, temperatuur van de goederen, temperatuur van de omgeving en de rijtijden. Daarnaast worden de koelelementen op maat gemaakt waarbij het knikpunt vaiabel kan zijn om de perfecte temperatuur te garanderen.

semibox01

semibox04

semibox02

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De Mobi-box thermocontainer wordt gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Lucht in de rolcontainer
Bij rolcontainers gebeurt het wel eens dat de rolcontainer niet volledig met goederen geladen wordt en derhalve veel lucht in de rolcontainer aanwezig is. Deze lucht heeft een negatieve invloed op het temperatuurbehoud. Des te meer luchtvolume in de rolcontainer, des te gevoeliger de temperatuur wordt aan temperatuurschommelingen.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality