Geïsoleerde bakken en kratten met koeling – koelelementen droogijs PCM

U bent hier: NederlandsProducten > Geïsoleerde kratten met koeling

Krautz Temax geïsoleerde kratten met koeling - insulated thermal crates with cooling - Isoliierte Klappbox mit Kühlung - Caise isolée

Geïsoleerde kratten - vouwkratten
Geïsoleerde kratten
Geïsoleerde kratten met koeling
Coolshopper

Gebruik van de thermohoezen voor vouwkratten en klapboxen
Kratten en bakken zoals vouwkratten en klapboxen worden ondermeer gebruikt om temperatuurgevoelige producten zoals gekoelde of diepgevroren producten te verzenden en te distribueren. Om de temperatuur van de goederen te waarborgen of te stabiliseren kunnen thermohoezen ofwel isolerende verpakkingen gebruikt worden die in de krat of omheen de krat worden aangebracht waarbij de isolatiekwaliteit van de thermohoezen de waarde of het resultaat van het temperatuurbehoud bepaalt. Des te beter de isolatiekwaliteit (R-U-k-waarde) des te langer de temperatuur van het product gestabiliseerd kan worden. De ideale isolatiekwaliteit wordt dan ook bepaald volgens de te vervoeren producten zijnde gekoelde versproducten, diepvries producten of ambients producten. De thermohoezen voor vouwkratten en klapboxen worden ondermeer gebruikt voor de distributie van levensmiddelen en geneesmiddelen (farmaceutische producten).

Thermohoezen met extra koeling. Koelelementen - droogijs - PCM's (Phase Change Materials)
Indien thermohoezen of andere isolerende materialen gebruikt worden in vouwkratten of klapboxen om de temperatuur van de verpakte geconditioneerde producten (koel - diepvries - ambients) gedurende een bepaalde tijd te bewaren, dan kan de situatie zich voordoen dat de isolatiekwaliteit van de isolatieverpakking op zich gecombineerd met de aanwezige thermische energie van de producten onvoldoende is om de gewenste temperatuur te waarborgen. In dergelijke situaties dient extra thermische energie toegevoegd te worden. Deze toevoeging kan door middel van koelelementen, droogijs of PCM's (Phase Change Materialen). De hoeveelheid thermische energie die toegevoegd dient te worden is afhankelijk van de situatie en dient specifiek berekend te worden.

Krautz Temax geïsoleerde thermische kratten bakken - Caises isolée thermique isotherme

Krautz Temax Isolierte Klappbox Faltbox - Insulated thermal crate box

Thermohoezen met koelvakken tegen het dak - vermijden van direct contact – topvriezen
Als koelelementen gebruikt worden, dan worden deze wel vaker los direct bij de goederen geplaatst. Doch kan deze opstelling problemen bieden als bijvoorbeeld sterk diepgevroren koelelementen (-18°C) bij gekoelde producten (+4°C) geplaatst worden. Bij rechtstreekse aanraking van het ingevroren koelelement of droogijs met het product kan het product te koud worden, denk aan gekoeld vlees, vis of groenten en fruit die kwaliteit verliezen als ze onder het nul-punt vervoerd worden. Daarnaast kan topvriezing plaatsvinden waardoor de oppervlakte van het product beschadigd wordt wat tevens de kwaliteit van het product zal beïnvloeden. Om dergelijk direct contact tussen het koelelement en het product te vermijden worden de thermohoezen voorzien van opslagvakken in het deksel van de hoes waarin de koelelementen, droogijs of de PCM's kunnen geplaatst worden. Tevens kunnen deze opslagvakken een bepaalde isolatie bevatten die de koelelementen isoleert ten aanzien van de producten teneinde topvriezing te vermijden.

Hoge isolatiekwaliteit op maat voor vers - koel – diepvries
Krautz hanteert een productie op maat wat betekent dat de isolatiewaarde van de iso krathoes vrij te bepalen is. Hierdoor kunnen hoogwaardige isolatiematerialen geintegreerd worden om een lang temperatuursbehoud te garanderen. Indien extra temperatuurbehoud vereist is dan kunnen extra thermische energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's (Phase Change Materialen) toegevoegd worden.

Productie op maat volgens isolatiekwaliteit, gebruik en toepassing
De thermohoezen of isolatiehoezen voor vouwkratten, vouwboxen, kratten en klapboxen worden op maat geproduceerd volgens de afmetingen van de krat, de vereiste isolatiekwaliteit, kleuren en zo meer. Tevens kan de sluiting op maat geproduceerd worden volgens de gewenste toepassing, uitvoering of het gebruik. Dit maakt het mogelijk om per specifieke toepassing of implementering in de logistieke processen de ideale thermohoes te ontwikkelen. Heeft u bepaalde wensen of eisen voor uw ideale thermohoes, laat het gerust even weten. Onze engineering denkt graag met u mee.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality