Protocol “BLANKETS” isolatiefolie – thermal blankets voor het isoleren van pallets

U bent hier: NederlandsProducten > Protocol Blankets

Temax thermal blankets Pallets Protocol Blankets Protokolle Protocolle

Multilayer thermal blankets voor temperatuurbescherming van temperatuurgevoelige producten
Voor Europallets 80x120cm en/of US-blok pallets 40"x48"
Klanten gevalideerd (+2 tot +30°C en +15 tot +25°C) farmaceutica in luchtvracht

Temax isolatiefolie - thermal blankets -  voor temperatuurbescherming van pallets
De Temax meerlagige isolatiefolie wordt tevens gebruikt om pallets met temperatuurgevoelige producten te beschermen tegen externe temperaturen. Hierbij fungeert de isolatiefolie als een passieve koeling wat betekent dat de eigen thermische energie van de goederen, al dan niet extra versterkt door thermische energie-generatoren, wordt gebruikt om de temperatuur te waarborgen. De tijd en de temperatuurweerstand wordt hierbij bepaald door de isolatiekwaliteit van het isolatiemateriaal ofwel de isolatiefolie. Des te hoger de isolatiekwaliteit, des te langer het gewenste temperatuurbehoud. Bij het gebruik van "thermal blankets" ofwel isolatiefolie wordt de isolatie op rol aangeleverd en wordt deze op maat versneden volgens de vereiste afmetingen het het te gebruiken protocol.

Temax isolatiefolie en payload
De Temax meerlagige isolatiefolie vindt vooral toepassingen de transportsector voor het vervoer van temperatuurgevoelige producten zoals farmaceutische producten, levensmiddelen en chemische producten. Indien dergelijke temperatuurgevoelige producten getransporteerd worden dan zijn twee factoren belangrijk zijnde; het temperatuurbehoud en de impact op de payload ofwel de nuttige belading. In onze materiaal en productontwikkelingen trachten we dan ook beide factoren in acht te nemen om de ideale formule aan onze klanten te bieden. Ervaring toont dat de Temax isolatiefolie ofwel "thermal blankets" een ideale verhouding bieden inzake deze factoren hetgeen verklaart waarom meer en meer ondernemingen het gebruik van de Temax isolatiefoilie implementeren in hun koudeketen en logistieke processen.

Protocol "BLANKETS" : Gebruikshandleiding

Dit protocol wordt gebruikt om pallets of andere ladingdragers te wikkelen met een geïsoleerde isolatiefolie dewelke op rol wordt aangeleverd en ter plaatse op maat wordt versneden. Met de versneden isolatielappen ofwel blankets wordt de pallet gewikkeld ofwel geïsoleerd. Gelieve bij het wikkelen rekening te houden met de S.O.P's..

TEMAX Thermal blankets isolatiefolie voor het isoleren van pallets

  • Hoge isolatiekwaliteit voor extreme temperatuurbescherming = WARM en KOUD
  • Materiaaldikte Temax-4000 = 3,5 cm + 4 geïntegreerde reflectie systemen
  • Unieke thermische resistentie technieken = eenzelfde isolatiekwaliteit als ca 10 cm isolatiewol
  • Extreme TARMAC (vliegveld) temperatuurbescherming + zonnestralen + greenhouse effecten (glasserre effecten)
  • Minimale impact op payload + waterbestendig + condensbestendig / product bescherming
  • Minimale impact op ecologische voetafdruk = uniek materiaal + productietechnieken + recyclage formules
  • Wereldwijd gevalideerd door farmaceutische producenten (+2°C tot +30°C) en (+15°C tot +25°C)

 

Temax insulation roll Isolierfolie rolle - rol isolatiefolie

Temax cutting insulation material - verschneiden Isolierfolien - knippen isolatiefolie

Palette de couvertures thermiques Temax Palette

Temax isolierte Isolierfolie Thermal Blankets luftfracht Pharmazeutika

Couvertures thermiques multicouches Temax fret aérien produits pharmaceutiques soins de santé

temax-thermal-blankets-04

Temax isolierdecke Isolierfolien Palette Luftfracht Isolierverpackung

Temax thermal blankets fret aérien prouits pharmaceutique healthcare Palettes transport

temax-thermal-blankets-07

temax-thermal-blankets-08s

Implementatie

WORKSHEET "Hoe gebruiken" instructies
Het worksheet bevat de belangrijkste stappen uit het protocol voor het verpakken van temperatuurgevoelige farmaceutische producten op Euro pallets of Block pallets met Temax thermal blankets. De volledige procedure is terug te vinden in het protocol "Blankets" (PDF file) en het gepubliceerde boek TRM-plan "Temperature Risk Management". Het is aan te raden het worksheet in de directe omgeving te houden van de werkplaats waar het verpakken zal plaatsvinden zodat de verpakkers snel de belangsrijkste stappen kunnen zien.

Training & opleiding "Dag-training" + certificate
Als een 3PL aanbieder (Third Party Logistics) of een producent van farmaceutische producten de Temax thermal blankets of geïsoleerde hoezen in gebruik gaat nemen, dan biedt Temax gespecialiseerde opleidingen en trainingen om de verpakkers te trainen in het verpakkingsproces. Deze dagtraining omvat een theoretisch en praktisch gedeelte waarin de protocollen, S.O.P's (Standard Operation Procedures) en zo meer uitvoering worden behandeld. The training wordt onderbouwd door de verschillende gepubliceerde boeken.

S.O.P's "Standard Operation Procedures"
Graag willen wij u verzoeken rekening te houden met de S.O.P's (Standard Operation Procedures) bij het verpakken en isoleren met Temax thermal blankets. Deze S.O.P's bevatten tevens de thermische processen om efficënt te verpakken en potentiële koudebruggen of thermische bruggen te vermijden.

Insulatie configuratie (T1-S1-B1)
In dit voorbeeld werd de isolatieconfiguratie (T1-S1-B1) toegepast wat betekent dat op het dak (T = Top) en zijden (S = Side) en bodem (B = Bottom) één laag Temax dient aangebracht te worden. Gelieve bij elk verpakkingsproces steeds de vereiste isolatieconfiguratie te verifiëren. Een foutieve configuratie leidt naar een foutief temperatuurbehoud.