Protocol “COVERS-DO-U” eenweg thermohoezen voor het isoleren van pallets

U bent hier: NederlandsProducten > Protocol Covers DO-U

Temax thermal insulated covers for insulating pallets in transport

UNIEK = één thermohoes voor verschillende pallethoogtes
Thermohoezen voor temperatuurbescherming van temperatuurgevoelige producten
Voor Europallets 80x120cm en/of US-blok pallets 40"x48"
Klanten gevalideerd (+2 tot +30°C en +15 tot +25°C) farmaceutica in luchtvracht

Temax thermohoezen en isolatiehoezen  voor temperatuurbescherming van pallets
De Temax meerlagige thermohoezen worden tevens gebruikt om pallets met temperatuurgevoelige producten zoals farmaceutische farma - pharma producten te beschermen tegen externe temperaturen. Hierbij fungeert de thermohoes of isolatiehoes als een passieve koeling wat betekent dat de eigen thermische energie van de goederen, al dan niet extra versterkt door thermische energie-generatoren, wordt gebruikt om de temperatuur te waarborgen. De tijd en de temperatuurweerstand wordt hierbij bepaald door de isolatiekwaliteit van het isolatiemateriaal in de thermohoes. Des te hoger de isolatiekwaliteit, des te langer het gewenste temperatuurbehoud.

Temax thermohoezen en payload
De Temax meerlagige thermohoezen of isolatiehoezen vinden vooral toepassingen de transportsector voor het vervoer van temperatuurgevoelige producten zoals farmaceutische producten, levensmiddelen en chemische producten. Indien dergelijke temperatuurgevoelige producten getransporteerd worden dan zijn twee factoren belangrijk zijnde; het temperatuurbehoud en de impact op de payload ofwel de nuttige belading. In onze materiaal en productontwikkelingen trachten we dan ook beide factoren in acht te nemen om de ideale formule aan onze klanten te bieden. Ervaring toont dat de Temax thermohoezen en isolatiehoezen een ideale verhouding bieden inzake deze factoren hetgeen verklaart waarom meer en meer ondernemingen het gebruik van de Temax thermohoezen implementeren in hun koudeketen en logistieke processen.

Protocol "COVERS-DO-U" : Hoe gebruiken - Thermohoes / hoogte-onafhankelijk

Volgens dit protocol wordt gebruik gemaakt van thermohoezen of isolatiehoezen om de temperatuur van temperatuurgevoelige producten te bewaren. De producten staan geladen op een pallet en worden met een thermohoes of isolatiehoes omsnoert zodat de producten thermisch beschermd zijn tegen ongewenste omgevingstemperaturen. De thermohoezen of isolatiehoezen kunnen op maat gemaakt worden volgens Euro pallet of Block pallet formaten. Volgens dit protocol wordt een thermohoes ofwel isolatehoes op een pallet gelegd waarbij de zijden van de thermohoes opstaande randen vormen waarin de temperatuurgevoelige producten kunnen geladen worden. Eenmaal geladen dan wordt de voordeur gesloten via dubbelzijdige tape (kleefband) en wordt het geïsoleerde dak geplaatst. Als laatste worden alle overlappingen thermisch gesloten door de speciale Temax sealing tape zodat alle mogelijke koudebruggen gesloten zijn.

FILM / Protocol COVERS-DO-U / Thermohoes – hoogte-onafhankelijk

TEMAX Thermohoes voor pallets - hoogte-onafhankelijk

  • Hoge isolatiekwaliteit voor extreme temperatuurbescherming = WARM en KOUD
  • Materiaaldikte Temax-4000 = 3,5 cm + 4 geïntegreerde reflectie systemen
  • Unieke thermische resistentie technieken = eenzelfde isolatiekwaliteit als ca 10 cm isolatiewol
  • Extreme TARMAC (vliegveld) temperatuurbescherming + zonnestralen + greenhouse effecten (glasserre effecten)
  • Minimale impact op payload + waterbestendig + condensbestendig / product bescherming
  • Minimale impact op ecologische voetafdruk = uniek materiaal + productietechnieken + recyclage formules
  • Wereldwijd gevalideerd door farmaceutische producenten (+2°C tot +30°C) en (+15°C tot +25°C)

Temax pallet DO-U Palette

Temax thermal cover transport logistics temperature protection

Temax housses isothermes et housse isolant pour palettes

Temax thermohauben thermoschutzhauben und Isolierhauben für Palette

Temax height adaptable thermal cover for pallets

Temax thermohaube höheriegelbar verstellbar für Palette

Temax thermohoezen isolatiehoezen voor pallete hoogteregeling in hoogte verstelbaar

Temax Thermoshutzhaube Einweg Luftfracht Pharmazeutika Healthcare

Implementation

WORKSHEET "Hoe gebruiken" instructies
Het worksheet bevat de belangrijkste stappen uit het protocol voor het verpakken van temperatuurgevoelige farmaceutische producten op Euro pallets of Block pallets met Temax thermal blankets. De volledige procedure is terug te vinden in het protocol "Blankets" (PDF file) en het gepubliceerde boek TRM-plan "Temperature Risk Management". Het is aan te raden het worksheet in de directe omgeving te houden van de werkplaats waar het verpakken zal plaatsvinden zodat de verpakkers snel de belangsrijkste stappen kunnen zien.

Training & opleiding "Dag-training" + certificate
Als een 3PL aanbieder (Third Party Logistics) of een producent van farmaceutische producten de Temax thermal blankets of geïsoleerde hoezen in gebruik gaat nemen, dan biedt Temax gespecialiseerde opleidingen en trainingen om de verpakkers te trainen in het verpakkingsproces. Deze dagtraining omvat een theoretisch en praktisch gedeelte waarin de protocollen, S.O.P's (Standard Operation Procedures) en zo meer uitvoering worden behandeld. The training wordt onderbouwd door de verschillende gepubliceerde boeken.

S.O.P's "Standard Operation Procedures"
Graag willen wij u verzoeken rekening te houden met de S.O.P's (Standard Operation Procedures) bij het verpakken en isoleren met Temax thermal blankets. Deze S.O.P's bevatten tevens de thermische processen om efficënt te verpakken en potentiële koudebruggen of thermische bruggen te vermijden.

Insulatie configuratie (T1-S1-B1)
In dit voorbeeld werd de isolatieconfiguratie (T1-S1-B1) toegepast wat betekent dat op het dak (T = Top) en zijden (S = Side) en bodem (B = Bottom) één laag Temax dient aangebracht te worden. Gelieve bij elk verpakkingsproces steeds de vereiste isolatieconfiguratie te verifiëren. Een foutieve configuratie leidt naar een foutief temperatuurbehoud.