Q-FOLD thermohoes met opklapbare zijden voor pallets

U bent hier: NederlandsProducten > Q-Fold thermohoes pallets

Gebruik van de Q-fold thermohoezen voor pallets – paletten
De thermohoes met opklapbare zijden of één opklapdeur wordt gebruikt als passieve koeling voor de opslag en transport van geconditioneerde goederen zoals koel of diepvries met als doel de producten tegen externe temperaturen, warme of koude, te beschermen. De Q-fold thermohoes heeft vier opklapbare zijden wat het hanteren, opslaan en retour verzenden vereenvoudigt. Deze hoes vindt ondermeer toepassingen bij het transport en opslag van melkproducten zoals kaas, yoghurt, pudding, desserts, vla, karnemelk, boter en margarine, soja producten, voorgebakken deegwaren, zuivel en dergelijke maar kan eveneens voor vleeswaren, groenten en fruit,  diepvries producten, enz... gebruikt worden. De thermohoes wordt op maat geproduceerd voor EURO paletten, BLOK paletten, Düsseldorfer pallets en zo meer. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kunststof paletten of houten pallets ofschoon kunststof pallets, afhankelijk van de dichtheid van het laadvlak, een betere isolatie zouden kunnen bieden. In deze zou dan ook voor een geïsoleerde pallet kunnen geopteerd worden. Het grote voordeel van deze thermohoes is te vinden in het samenvouwen waardoor de hoes als tot vlak pakje kan gevouwen worden wat de hoes kompakt maakt voor retour transporten en opslag.

Q-Fold thermohoes met 4 opklapbare zijden
Het grote voordeel van de thermohoes Q-fold met 4 opklapbare zijden is de eenvoud in het gebruik. De hoes kan in samengevouwen toestand eenvoudig op de pallet met goederen gelegd worden waarna de zijden worden uitgeklapt en op de hoeken wordt gesloten met de klittenband sluitingen.

Krautz Temax insulated thermal cover for pallets for fresh chilled frozen food products

Krautz Temax Thermohaube Isolierhaube Thermoschutzhaube für Kühlprodukte Mopro Frische Tiefkühl Obst Gemüse

Krautz Temax housse isotherme isolant pour produits frais surgeles palettes legumes fruits

Krautz Temax thermohoes isolatiehoes pallets paletten vers koel diepvries groenten en fruit zuivel

Krautz Temax thermal cover height regulation - Thermohaube Höheriegelung - Housse isotherme regulation hauteur - Thermohoes hoogteregeling hoogte verstelbar

Krautz Temax thermal covers - Isolierte Thermohauben - Housse isolant - Geïsoleerde hoezen pallets palette pallet

FILM / Q-FOLD thermohoes met vouwbare zijden voor pallets

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen met opklapdeur ofwel isolatiehoezen worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality