VATEN thermohoes voor vloeistoffen water verf lakken

U bent hier: NederlandsProducten > IBC container thermohoes

Gebruik van thermohoezen en isolatiehoezen voor vaten
De thermohoezen en isolatiehoezen voor vaten worden gebruikt om goederen die in kunstof of metaal vaten geladen zijn tegen externe temperaturen te beschermen tijdens opslag, transport of distributie. Veelal worden deze hoezen gebruikt om verf, lak of lakken op waterbasis tegen vorst te beschermen. Het dak van de thermohoes is op maat van de vaten waardoor de hoes snel en juist overheen de vaten valt. De hoes is dan ook makkelijk aan te brengen. De thermohoes is tevens voorzien van een adresvenster voor transport en voervoersdocumenten. De thermohoes wordt op maat geproduceerd voor alle soorten vaten. Indien meerdere vaten op één pallet gestapeld staan, dan zou u gebruik kunnen maken van een thermohoes voor pallets om vervolgens alle vaten in één keer te omsluiten met een thermohoes.

Thermohoezen voor vaten voor eenmalig gebruik of herbruikbaar
Naargelang de logistieke stroming of transportmogelijkheden kunnen de hoezen voor de vaten hetzij voor eenmalig gebruik, hetzij herbruikbaar zijn wat voor elk een specifieke samenstelling inhoudt. De keuze tussen beiden wordt mede bepaald door de mogelijkheid tot organiseren van een retourstroom.

Op maat vervaardigde thermohoezen: Bent u opzoek naar een thermohoes voor eenmalig gebruik dan kan deze op maat geproduceerd worden. Indien een herbruikbare thermohoes gewenst is dan wordt ook deze op maat geproduceerd en kunnen track & trace systemen in de thermohoes geïmplementeerd worden zodat u de locatie van de thermohoes kan volgen in de koudeketen - koelketen.
Isolatiemateriaal op rol: Naast thermohoezen op maat kunnen vaten tevens geïsoleerd worden met isolatiemateriaal op rol dat ter plaatse op maat wordt versneden volgens de afmetingen van de vaten. Ook deze toepassing wordt gebruikt voor eenweg transport-systemen

Technische specificaties van thermohoezen voor vaten
De thermohoes of isolatiehoes voor vaten wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Krautz Temax thermal insulated cover barrel barrels liquids paint water oil

Krautz Temax Thermohaube Isolierhaube Fässer Flussigkeit Lakke Wasser öl Thermoschutzhaube

Krautz Temax housse isotherme thermique isolant pour fûtes painture l'eau

Krautz Temax thermohoes isolatiehoes voor vaten verf lak water vloeistoffen

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen of isolatiehoezen voor vaten worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality