MIDDENSPLIT thermohoezen voor het isoleren van pallets

U bent hier: NederlandsProducten > Middensplit thermohoes pallets

Gebruik van thermohoezen isolatiehoezen met middensplit voor pallets en paletten
De thermohoes of isolatiehoes met één sluiting wordt gebruikt als passieve koeling voor de opslag en transport van geconditioneerde goederen zoals koel of diepvries met als doel de producten tegen externe temperaturen, warme of koude, te beschermen. De hoes met middensplit heeft maar één sluiting waardoor kansen op koudebruggen worden geminimaliseerd. Het dak van de thermohoes is op maat van de pallet waardoor de hoes snel en juist overheen de goederen valt. De hoes is dan ook makkelijk aan te brengen. De thermohoes is tevens voorzien van een adresvenster voor voervoersdocumenten. De thermohoes wordt op maat geproduceerd voor EURO paletten, BLOK paletten, Düsseldorfer pallets en zo meer. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kunststof paletten of houten pallets ofschoon kunststof pallets, afhankelijk van de dichtheid van het laadvlak, een betere isolatie zouden kunnen bieden. In deze zou dan ook voor een geïsoleerde pallet kunnen geopteerd worden.

Technische specificaties van thermohoezen met middensplit opening – sluiting
De thermohoes of isolatiehoes met middensplit sluiting en opening wordt op maat geproduceerd op wens van de klant. De thermohoezen kunnen naargelang afmetingen, kleuren, vormgeving en zo meer op maat geproduceerd worden. Mocht u specifieke wensen hebben dan horen we dit graag.

Krautz Temax multiple use thermal insulated cover for Euro Block pallets

Krautz Temax mehrweg Thermoschutzhaube Thermohaube Isolierhaube Euro Block Palette

Krautz Temax geïsoleerde thermohoes koelhoes voor eurto block pallets paletten

Krautz Temax Isolierhaube Thermohaube Thermoschutzhaube palette

Krautz Temax housse isotherme isolant palette

Krautz Temax insulated multiple use pallet cover

Krautz Temax housse isotherme thermique Palette

Temperatuureigenschappen

Bewaring en stabilisatie van de product-temperatuur
De thermohoezen met middensplit sluiting of opening worden gebruikt om de temperatuur van de geconditioneerde producten, die door de thermohoes worden beschermd, zolang mogelijk stabiel te houden. De tijd dat de temperatuur stabiel kan gehouden worden of de snelheid waarmee de temperatuur van de producten in de thermoes stijgt of daalt, is hierbij afhankelijk van de isolatiekwaliteit. In de thermohoes of isolatiehoes is een bepaald TEMAX isoltiemateriaal ingewerkt dat een bepaalde isolatiekwaliteit heeft (R-waarde of (U(k)- waarde). Des te grote de isolatiekwaliteit des te langer de temperatuur van het geconditioneerde product stabiel gehouden kan worden.

Externe convectiestromen door open-koudebruggen
Naast de isolatiekwaliteit bepaalt tevens de aanwezigheid van externe-convectie-stromen de tijd van de temperatuurstabiliteit van de geconditioneerde producten. Des te groter de eventuele aanwezige externe convectiestroom, des te korter de tijd-stabiliteit en temperatuurbewaring wordt. Derhalve dient men er zorg voor te dragen dat geen "open" thermische onderbrekingen ofwel “open koudebruggen” aanwezig zijn in de totale opstelling van de passieve koeling.

Toevoeging thermische-energie-generatoren koelelementen - droogijs - PCM Phase Change Materials
Bij de temperatuurbewaring van de producten wordt in eerste instantie de eigen beschikbare thermische energie van de producten gebruikt om de de temperatuur stabiel te houden waarbij het resultaat uiteraard mede bepaald wordt door voorgaande isolatiekwaliteit van de thermohoezen en de aanwezige externe-open-convectiestromen. Indien gewenst kunnen tevens extra thermische-energie-generatoren zoals koelelementen, droogijs of PCM's Phace Change Materials, toegevoegd worden om de stabiliteit van de temperatuur over een langere tijd te garanderen.

Isoleren van de bodem
Indien koude producten in een warme omgeving worden bewaard dan ontstaat er een verticale convectiestroom van koude naar omlaag. Als de bodem van de pallet niet gesloten is dan vloeit veel temperatuur langs onder weg. Om dit te vermijden kan de bodem geïsoleerd worden met een karton of een eenweg of herbruikbare isolatie.

Isolatiekwaliteiten

Temax-4000 Temax-2000 Temax-1000 Temax-500 insulation quality